Димитър Аврамов. Снимка: БТА

Бившият депутат Димитър Аврамов е освободен от ареста, защото няма опасност да извърши ново престъпление, заяви  наблюдаващият прокурор Румяна Арнаудова пред БТА.

Аврамов прекара около месец и половина зад решетки, след като беше арестуван за търговия с влияние в средата на юли. Той се отказа от депутатския си имунитет и беше изключен от ГЕРБ.

Ексдепутатът е с мярка за неотклонение “парична гаранция“ от 15 000 лева. Според Арнаудова прокуратурата не е протестирала промяната на мярката в по-лека, защото се е съгласила с  определението на съда, че вече няма опасност Аврамов да повлияе на свидетели по разследването.

Още по темата

Срещу Аврамов е повдигнато обвинение за търговия с влияние.  Според прокуратурата той на два пъти е поискал и получил дар от 50 000 лева, за да упражни влиянието си върху длъжностно лице от Областната дирекция "Земеделие" в Монтана. От Аврамов се е очаквало да помогне за разпределение на земеделски земи в землището на града.

Името на Аврамов нашумява през март миналата година, когато заедно с друг депутат от ГЕРБ - Стоян Гюзелев, бяха осъдени за конфликт на интереси по сигнал на съпредседателя на Синята Коалиция Мартин Димитров. Те са предложили и гласували поправка в Закона за земята, коята е облагодетелствала самите тях. Те с бяха глобени с по 5 000 лева.

Бившият депутат беше арестуван малко преди излизането на мониторинговия доклад на ЕК за напредъка на България в борбата срещу корупцията и организираната престъност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase