Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Димитър Аврамов, след прекратяване на пълномощията му като народен представител в 41-то Народно събрание, съобщиха от Прокуратурата.

Аврамов е привлечен към наказателна отговорност за търговия с влияние, извършена в периода от началото на юли 2012 г. до 17. 07. 2012 г. Това е станало при условията на продължавано престъпление и включва три криминални деяния.

Първо в началото на юли 2012 г. в Монтана Аврамов е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно е приел поисканата сума от 50 000лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Още по темата

След това на10.07.2012 г. в Плевен Аврамов отново е поискал сумата от 50 000 лева, както и имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, а няколко дни по-късно ги е взел, отново с да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана, във връзка със службата му.

Третото нарушение е регистрирано на 17.07.2012 г., когато Аврамов е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.

Прокуратурата отчита, че описаните действия на Аврамов представляват престъпление по чл. 304Б ал.1 от НК във вр. с чл. 26 ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода или глоба до 5000 лв.

След преценка на събраните до момента доказателства, прокуроратурата счита, че е налице опасност обвиняемият Димитър Аврамов да се укрие и да извърши друго престъпление и затова той е задържан под стража за 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase