Димитър Аврамов остава в ареста. Снимка: ГЕРБ

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов остава в ареста. Това реши съдът днес след близо 5-часово гледане на мярката за неотклонение. Заседанието бе закрито, тъй като по делото има секретни материали.

Съдът прецени, че доказателствата по делото са достатъчни за обосновано предположение, че депутатът е извършил престъплението, за което е обвиняем.

Още по темата
Според СГС има опасност Аврамов да извърши друго престъпление заради високата обществена  опасност на деянието и заради това, че обвиняемият е заемал длъжността депутат, когато са извършени престъпленията.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Срещу Аврамов са повдигнати обвинения за търговия с влияние, извършена в периода от началото на месеца до 17 юли 2012 г. Това е станало при условията на продължавано престъпление и включва три криминални деяния.

На два пъти - в Монтана и Плевен, той е поискал и получил суми от 50 000 лв., както и имотни облаги, за да упражни влияние при вземане на решения от длъжностни лица.

Третото нарушение е регистрирано на 17 юли, когато Аврамов е поискал имотна облага – имуществени права върху земеделски земи, с площ от 1000 декара в землището на с. Стубел, област Монтана, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана и началника на РУ”П”-МВР гр. Монтана във връзка със службата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase