Обвиненият за нападението над Михаил Ганев мъж бе оправдан. Снимка: Булфото
fallback

32-годишният Владимир Иванов, който бе обвинен за нападението с нож над световния шампион по борба Михаил Ганев в нощен клуб в Габрово, бе оправдан окончателно на втора инстанция.

Окръжният съд в Габрово постанови решение, с което признава за невинен 32-годишния мъж по обвинение на нанасяне на средна телесна повреда с намушкване с нож в корема на именития ни спортист. Решението не подлежи на касационна жалба или протест, съобщиха от съда.

Гражданският иск от 30 хиляди лева обезщетение, предявен от Михаил Ганев за нанесената телесна повреда, също е отхвърлен от съда.

Оправдателната присъда за обвинения Владимир Иванов от Габрово беше постановена преди шест месеца на първа съдебна инстанция, но по-късно беше образувано ново съдебно дело заради протест на Габровската районна прокуратура.

Dnes.bg припомня, че инцидентът, който прерасна в сбиване, между компанията на Михаил Ганев и местни мъже в бар "Текила" в Габрово стана на 26 декември 2010 година. В мелето световният шампион по борба бе намушкан с нож.

Oще по темата

Първоначално имаше опасност за живота му, а след това Михаил Ганев бе стабилизиран и оставен под наблюдение в реанимацията на габровската болница, след което беше транспортиран в "Пирогов".

Час след инцидента в бара Владимир Иванов е бил задържан, при което се е оказало, че той е бил бит, ритан и има порезни рани по ръцете и по гърба, уточняват магистрати.

Съдът е установил по категоричен начин чрез факти, че след размяна на обидни думи между Иванов и човек от компанията на шампиона по борба е последвала намеса на Михаил Ганев, брат му и други мъже от компанията им. С юмруци и ритници те съборили Владимир Иванов на земята, извлекли го извън тесния бар, където продължили да го бият.

В мелето се намесили и други мъже, някой извадил нож и го насочил срещу Иванов, но той успял да го издърпа. С този нож, ненамерен като веществено доказателство, Иванов заплашил мъжете, които го биели.

В съдебните документи е отбелязано, че не може да се установи по категоричен начин деянието да е извършено от Иванов. Обвинението е било изградено само върху предположенията, изказани от Михаил Ганев и неговия брат, че тъкмо Иванов е нанесъл прободната рана на националния ни състезател по борба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 11 години

За пореден път оневинят престъпник. Но какво може да очакваме от "некорумпирания" и "независим" български съд, прокуратура и следствие, които се явяват адвокатура на престъпниците и законите, които депутатите създадоха изцяло в полза на мафия, престъпници, измамници и убийци. Чудя се, ако боя се беше случил между обикновенни хора, дали съда щеше да оневини побойника? Не вярвам, обикновенните хора нямат достатъчно пари, нито познават Красьо черния, който предава парите на съдии, прокурори и т.н.

19

Bravo !

преди 11 години

Beshe yasno, che arestuvaniyat e nevinen . Sega da osudi tozi samozabravil se bandit za 10 000 000 lv. Da znae , che zavedeniyata ne sa tepihi ! Sram , Michaile ! Stiga s tezi c.iganski nomera !

18

акуд

преди 11 години

и така трябва да бъде , когато насраните ни борци и боксьори и разни други комплексирани силови спортисти се научат да се бият на ринга, какво очакват 5,6 спортиста срещу един човек.Това са селски комплекси

fallback