Снимка: Булфото

“Прекарах сам Новогодишната нощ, но се радвам, че съм жив. Имах късмет, че попаднах на професионалисти лекари”, обяви при изписването си от “Пирогов” световният шампион по борба Михаил Ганев.

Той разказа пред журналисти какво си спомня от злополучната за него нощ срещу 26 декември.

“Отидохме в бар и бяхме седнали на ъгъла на бара. Момчето минало и бутнало едно момче от нашата компания. Тогава забелязвах, че нещо се случва”, започна разказа си Ганев.

“Аз помислих, че са приятели и че си говорят нещо, и се обърнах отново към бара. След малко усетих, че някой ме бута. Бяхме аз и брат ми и си говорихме.

Като видях, че се бутат на 2-3 метра от мен, отидохме да ги разтърваваме, за да не се стига до нещо сериозно. По едно време усетих, че нещо взе да ми затопля. Видях, че има кръв, и им казах: "Бягайте, че май има нож", разказа Ганев.

По думите му случката се е разиграла вътре в бара, а едва навън Ганев е осъзнал, че е ранен.

Още по темата

Борецът поясни, че така и не е разбрал защо е тръгнал скандала, но бе категоричен, че не става въпрос за пиянска свада.

Според лекарите Ганев се възстановява нормално, но му предстоят още изследвания. По думите на хирурга д-р Стефан Стругаров най-добрата перспектива пред Ганев е да започне тренировки след месец.

Борецът бе приет за лечение в тежко състояние на 26 декември, след като беше прободен няколко пъти в корема в заведение в Габрово.

Първоначално имаше опасност за живота му, а след това Михаил Ганев бе стабилизиран и оставен под наблюдение в реанимацията на габровската болница, след което беше транспортиран с хеликоптер до "Пирогов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase