Борис Велчев. Снимка: архив Булфото
fallback

Братя Галеви са обявени за издирване, надявам се да бъдат издирени, сигурен съм, че ще бъдат издирени, заяви главният прокурор Борис Велчев.

Oще по темата

По негови думи, дори обявените за общонационално издирване Пламен Галев и Ангел Христов да не са в страната, има механизми, с които да бъдат върнати.

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им и двамата трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

Днес Велчев заяви, че е нямало как те да бъдат задържани веднага след окончателното потвърждаване на присъдата, тъй като решението на ВКС е било взето неприсъствено.

"Как точно да стане?", попита Велчев. Той призна, че в закона има дупка и с него може да се злоупотребява.

Главният прокурор обясни, че до потвърждаването на присъдата на последна инстанция те се водят невинни до доказване на противното.

Обвинител №1 обясни, че от вчера слушал коментари на журналисти по темата.

"Не сте длъжни да знаете закона, но все пак със здравия разум трябва да се съобразявате", обясни Велчев на събралите се журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Главният прокурор обясни още, че не било лошо да се знае закона, преди да се коментира публично темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Близки спомени

преди 11 години

Така като се позамисли човек, май сюжета на тоя филм с Галевите не е нов. В предишни серии от страната се телепортираха в неизвестна за прокуратурата посока Мето Илиенски, Веска Меджедиева, Малкия Маргин, а може би и други по-малко известни герои на българския преход. Що за държава, що за съд и що за прокуратура имаме? Дето се казва в една скоропоговорка "То бива да не те бива, ама чак толкоз да не те бива, не бива.".

72

Туропертор

преди 11 години

Под съзвездието Южен кръст има един град с прекрасни плажове, където се събират два океана и се произвежда руйно вино от една осъдена на всички инстанции българска хубавица. Сега хубавата Веска ще си има още две сродни души да не я мъчи носталгия по родината - едната огнено-пламенна осъдена душа, а другата - на грешен ангел небесен. Скъпи сънароднци, ако имате проблеми със съдебната система и достатъчно скътани пари, пътувайте до Кейптаун и Германос. Офертата си заслужава.

71

Реалист

преди 11 години

Както казва другаря Велчев "... има механизми, с които да бъдат върнати ...". Направената справка за наличните в прокуратурата механизми установи, че към момента това са: въже за теглене, лебедка и макара.Толкова ли е сложно да се разбере, че когато всикчи ти се подиграват, ннай-вероятно има защо и не би било зле да се откажеш от пост за който очевадно не ставаш.

fallback