Илюстрация: Dnes.bg

"Късно е, Цветанов! Късно е!" По този начин потребител с никнейм @mvrbg, а и име и снимка на Пламен Галев коментира в платформата за минипостинги Twitter призива на вътрешния министър Цветан Цветанов към Братя Галеви да се предадат.

По-рано днес двамата бяха обявени за общонационално издирване, след като от Съдебна охрана не успяха да ги открият на посочените от тях адреси и цялата документация бе върната обратно на Окръжна прокуратура. 

Още по темата

Към този постинг има и снимка на разтворените врати в имението на двамата в село Ресилово.

След минути последва ново съобщение: "При Таки. Но най-хубаво си е в Ресилово" със снимка на безлюден плаж.

"Цветанов, гледай си работата. Няма да се предадем. Венсеремос!", бе друго послание на предполагаемия Галев.

В описанието на потребителя има и линк към страница за Братя Галеви, в която се описва онова, което двамата са направили за Дупница. През времето на своя мандат бившите кметове Пламен Соколов и Първан Дангов не успяха да направят за град Дупница толкова, колкото Пламен Галев и Ангел Христов, пише още в описанието.

Съобщенията бяха публикувани и във Facebook и много бързо разпрострени от потребителите.

След окончателното решение на ВКС от 3 май двамата трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

Това не е първото "изчезване" на дупнишките бизнесмени, за което припомни и вътрешният министър Цветан Цветанов.

През декември 2008 година Пламен Галев беше обявен за общонационално издирване, след като беше обвинен, че е изнудвал журналистката от в. "Струма" Лидия Павлова. След това той заедно със своя съдружник Ангел Христов се явиха в сградата на ГДБОП в София.

Христов тогава обяви, че двамата разбрали от радиото, че полицията издирва Галев и затова той сам се е предал.

Два месеца пък по-рано при спецакция на прокуратурата, полицията, ДАНС и НАП бяха проверени имоти на скандалните бизнесмени - автокъщи, офиси, административни сгради и жилища в Дупница, Перник и София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase