Снимка: архив, Булфото
fallback

Висшият съдебен съвет възприема техническия доклад на ЕК и отправените критики към съдебната система, се казва в становище на ВСС.

"Тепърва предстои да бъде направен задълбочен прочит и да се осмислят направените констатации", посочват кадровиците на съдебната система.

Според ВСС за оптималното решение на голяма част от повдигнатите в доклада въпроси е необходимо по-интензивното мобилизиране на всички отговорни институции, включително представители на гражданското общество.

Oще по темата

ВСС смята за полезно по най-важните теми, свързани с кадровата политика в съдебната система, да се инициира широк обществен дебат.

"Важно е обаче в неговите рамки да се очертаят не просто общи тенденции, а да се чуят конкретни, ясни и категорични предложения по всички спорни въпроси", посочват от ВСС. 

Оттам допълват, че голяма част от смятаните за проблемни области в правораздаването не са част от съдържанието на доклада.

"Това е признание от страна на европейските ни партньори, че част от проблемите вече се смятат за преодолени", подчертават от ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Сокол

преди 12 години

"Тепърва предстои да бъде направен задълбочен прочит и да се осмислят направените констатации" - малеее, ужас, тия още боравят с комунистическите отчети, в които нищо не се казва и нищо не се променя!Колко мъка има в българския съд, боже:((

27

ВСВЪХ!

преди 12 години

Приказки, приказки и нищо конкретно. Задълбочен прочит, оптимално решение, интензивно мобилизиране, широк обществен дебат, категорични предложения... Благодарим, наслушали сме се на подобни нищо незначещи / у нас /думи. Европейската комисия - също!

26

134

преди 12 години

Прилагането на закона също е регламентирано от закон. Съдиите не могат да го прилагат както си искат. Относно изпищяването - все някой трябва да изпищи. Нали това искаме? Проблема е че в България всеки иска да се прилага най-строго закона,но само когато това не се отнася за него. Защо да не се забранят условните присъди при смъртни случаи при ПТП след като всички го искат? Обстоятелствата ще имат значение само за размера на наказанието.Какъв е проблема?

fallback