28

Сокол

преди 12 години

"Тепърва предстои да бъде направен задълбочен прочит и да се осмислят направените констатации" - малеее, ужас, тия още боравят с комунистическите отчети, в които нищо не се казва и нищо не се променя!Колко мъка има в българския съд, боже:((

27

ВСВЪХ!

преди 12 години

Приказки, приказки и нищо конкретно. Задълбочен прочит, оптимално решение, интензивно мобилизиране, широк обществен дебат, категорични предложения... Благодарим, наслушали сме се на подобни нищо незначещи / у нас /думи. Европейската комисия - също!

26

134

преди 12 години

Прилагането на закона също е регламентирано от закон. Съдиите не могат да го прилагат както си искат. Относно изпищяването - все някой трябва да изпищи. Нали това искаме? Проблема е че в България всеки иска да се прилага най-строго закона,но само когато това не се отнася за него. Защо да не се забранят условните присъди при смъртни случаи при ПТП след като всички го искат? Обстоятелствата ще имат значение само за размера на наказанието.Какъв е проблема?

25

до 23/134

преди 12 години

... какъв закон искаш да се променя? Не ти ли е ясно, че критиките не са към законите ни, а към прилагането им? Нямаме механизъм, с който обществото да принуди съдиите да работят по съвест, а ако им отнемеш правото да избират присъдата в някакви граници, като например да елиминираш условното при птп, може ти да си първия, дето да изпищи от драконовските мерки, които ще последват. ще се превърнем в тайван или индонезия с еднозначните присъди за трафик или убийства, без значение на обстоятелствата

24

Анонимен

преди 12 години

*** са *** и не се обаждат!!!Защо ли?

23

134

преди 12 години

До 14.Като ти искат 15 бона и си толкова честен, защо не отидеш в Полицията да се оплачеш и да го хванат този корумпиран тип? Или имаш някакви притеснения?

22

134

преди 12 години

Може ли някой от вас,който сте толкова възмутени от ВСС да каже какво може да промени той? Закон ли може да промени или какво? Какви действия трябва да предприеме? А пита ли се някой от вас дали при тези оправдателни присъди съдът е нарушил закона. И ако не го е нарушил от това какво следва? Защо след толкова условни присъди за смъртни случаи при ПТП не се променя закона? Всеки път ли съда е виновен? Промяната може да стане много лесно. ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ?!?!

21

Анонимен

преди 12 години

Къде са червените коментатори? Къде се изпокриха? А , забравих, че работното им позитанско време е до 16.30 часа. Щяха пак да пишат:" поздравления за съдийката, браво за смелостта й"! Циркаджии!

20

Анонимен

преди 12 години

Без летящи павета няма да има оправия, разберето го и се включете, когато чашата прелее... а тя скоро ще прелее и по ВСС ще летят павета!

19

134

преди 12 години

До 18.Какви действия се искат? Кажи като толкова знаеш. Кой трябва да ги извърши тези действия? Кой е виновен за това положение? Да излезе ББ и да каже ясно. Кой е виновен? Съдиите ли? Законите ли? Полицията ли? Като каже кой е виновен да каже след това кой какво трябва да промени. А не да плямпат общи приказки с Цветанов по телевизията всеки ден. И да не прехвърля всичко на ВСС,тъй като той се контролира от политиците, а не от съдиите. Там има квота на президента, на НС-все хора на политиците.

18

Анонимен

преди 12 години

Сега от братския съветски народ можем да получим дедовия. Като гледам и ЕС е на път да ни го даде. И няма как с тия продажни съдии и прокурори, с тия некомпетентни полицаи да се получи друг резултат.

17

ЕС

преди 12 години

Абе тия не разбрахали че това не е съветския съюз.Само с приемам,ура и цуни гуни не става.Иска се реални деиствия.Не като едно време само демагогия и после нищо.Колкото да прецапаме нещо на аванта от брадския съветски ноарод.Надявам се по големите си спомнят?

16

Въпросът

преди 12 години

Имам само един въпрос, който би могъл да обясни всички проблеми: Кой създаде организираната престъпност у нас ?

15

Анонимен

преди 12 години

ВСС "приемал" критиките на Бюксел, ама дали ги "предава" ! Или ни приема, ни предава ! С две думи - херметик ! Ха-ха-ха ! Брюксел ни казва, че ВСС трябва не да приема, а да бъде отсвирен в този му вид !

14

rumen221

преди 12 години

Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР, АКО ИСКАШ ПОЛОЖИТЕЛЕН ДОКЛАД ДЕЙСТВАЙ!- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ за яз. Иваново, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен извършителИ ДОКЛАДА ПРЕЗ ЮНИ ЩЕ Е ПОЛОЖИТЕЛЕН!!!

13

Анонимен

преди 12 години

до 9- баш демократ( в тази система) ми иска 15 бона...отврат...

12

askhole

преди 12 години

Съгласен с номер 9. ВСС трябва да се избират от народа, а не от партиите. Тогава онази другарка-съдийка , която съди Цветанов, че им каза някои истини в лицето, да не ми говори за независима система. Имаме право да ги критикуваме и да им искаме оставките, докато им плащаме от нашите изтънели джобове хубавите заплати, вкл. 13-14, бонуси и НАСРЕЩА НИКАКВО ПРАВОСЪДИЕ, а само критики от ЕС, корупция и т.н. Другари съдии, заради вас не ни иксат в Шенген. Да примпомним позицията на Холандия и Финланди

11

дд

преди 12 години

Е-СЕГА КАКВО ЩЕ ГОВОРИТЕ?! ЦЕЦО МАЙ Е КАЗАЛ ИСТИНАТА,ААА???ЩО НЕ ПИТАТЕ НАРОДА ДЕТО ВИ ХРАНТУТИ-ДАЛИ Е ДОВОЛЕН ОТ ВАС?! НЕ ВИ Е СРАМ-ДА ПРЕДАВАТЕ И ПРОДАВАТЕ НАРОДА СИ,ДАЙ БОЖЕ ДА ВИ СТИГНЕ ''БЛАГОСЛОВИЯТА'' НА ПОСТРАДАЛИТЕ ХОРА!!!

10

Феникс

преди 12 години

Богопомазаните съдии-тях закон не ги лови!За тройно убийство оправдават!Пиян с мотор на зебра уби девойкаи за награда - условна му дават!Съдии и прокурори осъдени няма!В туй състои се голямата драма!С неверни експертизи, адвокатски плеади,гарван гарвану око не вади!

9

Анонимен

преди 12 години

Егати и долните смешници... Какво значи тепърва?!!! Ало, другарки и другари, това го пише във всеки доклад и след всеки доклад само умувате, правите безсмислени анализи и нищо не правите. Писна ни от вас- вредно племе, което тероризира целия народ.