Снимка: Булфото
fallback

Софийският административен съд отложи делото, заведено от "Лукойл" срещу Агенция "Митници" заради отнетия лиценз на рафинерията.

Причината за отлагането е, че все още не е готова експертизата, която трябва да изясни дали измервателните уреди в рафинерията и в терминала "Росенец" са били монтирани в законовия срок.

Днес експертите посочиха, че са им необходими още 45 дни, за да изготвят заключението си. Затова следващото съдебно заседание е насрочено за 9 ноември.

Oще по темата

Делото е образувано по жалба на "Лукойл" срещу решението от 26 юли, с което митническата агенция отне лиценза на компанията заради липсата на монтирани измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

Въпреки отнемането на лиценза рафинерията и терминалът "Росенец" продължават да работят, тъй като Върховният административен съд реши, че производственият процес може да продължи, докато се гледат делата.

Административният съд в София все още не е решил дали да изпрати запитване до Съда на ЕС за това дали наредбата в българския закон, която урежда въпроса с поставянето на измервателните уреди, не противоречи на европейската практика. Такова искане направи представителят на  "Лукойл"  на предишното заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

rumen221

преди 12 години

Приятели,- Има ли още наивници, които да не разбраха каква е ролята на Красьо - "Черничкия" и днешния му заместник, в работата на съдебната ни система...- С едно телефонно обаждане и "невинин" ще се окаже, дори и Лондонския изкормвач..., та камо ли някой високопоставен мафиот у нас.!!!ЗАЩОТО...: - Няма видео и аудиозапис на убийствата..., пък и да има, те трябва да са направени но законен начин..., което значи, разрешение да е дал братовчеда на съдията, също съдия- Няма нотариално заверена декларация на Лондонския изкормвач, че той е убиеца...- Няма свидетелски показания на поне двама надеждни свидетели..., а за това те трябва да са работили под личното ръководство на съдията по делото..., или на съдията да е звъннал КрасьоМъка...Лондонския изкормвач, дори да е заловен с кървав нож над гърчещия се труп на жертвата си е ...НЕВИНЕН, СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪДИЯ, на когото Красьо - черничкия "звънне"...А иначе си имаме., съдии и политици и мафиоти невинни като слънчица.

15

А ,СТИГА БЕ !

преди 12 години

И това дело ли ще продължи 20 години ?

14

Анонимен

преди 12 години

Всичко това беше един голям цирк колкото Боко да покаже мускули за пред хората че може да посегне на Лук-а, както виждате всичко бързо се забравя и отшумява ,а ефект нямаше и няма и да има занапред.

fallback