Снимка: Dnes.bg
fallback

Парламентарната група на ГЕРБ внесе законови промени, предвиждащи специализираният съд са започне работа от 1 януари 2012 година.

Според действащите разпоредби специализираните наказателни съд и прокуратура трябва да стартират на 12 август тази година.

Заради технологични и практически спънки обаче това не може да се случи и е по-добре стартът на дейността на спецсъдилищата да бъде отложен, каза пред БТА депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

По думите му отлагането не е заради липса на средства.

Oще по темата
Депутатът изтъкна като причини, че все още не са избрани редовите съдии, прокурори и следователи, които ще работят в специализираната магистратура, и че тепърва предстои те да минат през обучения.

По-рано днес главният прокурор Борис Велчев заяви, че е необходимо да бъде отложен стартът на специализираната прокуратура, изтъквайки именно необходимостта от обучение за магистратите.

"За съжаление кандидатите за първоинстанционните прокуратури са преди всичко от районните прокуратури. Районните прокуратури нямат компетентност да се занимават с дела за организирана престъпност. Практически опит по тази сложна материя колегите няма откъде да имат", обоснова се обвинител №1 след днешното заседание на ВСС.

Красимир Ципов поясни, че промените в Наказателно-процесуалния кодекс, предвиждащи отлагането на спецсъда, трябва да бъдат приети от парламента до края на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

an

преди 12 години

АКО НЯКОЙ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ ЧЕ В МУТРЕСТАНИЯ ВСИЧКО Е ЕДИН ГОЛЯМ ТЕАТЪР. Е ЛОШО. ПИЕСАТА СЕ ИГРАЕ 21 ГОДИНИ. ЗАГЛАВИЕТО НА ПИЕСАТА Е. КАК ПРЕЕБ.ХМЕ НАРОДА. ЧАСТ 1ва ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА СПЕСТЯВАНИЯТА. ЧАСТ2. УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. ЧАСТ 3.КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН. ЧАСТ4. БАНДИТСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА И ХРАНИ НАРОДА. МИСТЪР 10 ПРОЦЕНТА И ЛОСТОВ В ГЛАВНИТЕ РОЛИ. НА ХОРИЗОНТА ИДЕ ДЕДО ОТ МАДРИД. ОПРАВЯНЕ ЗА 800 ДНИ АМА ОТЗАД. И ТАКА НТАТЪК. ДО КРАЯ НА СВЕТА.

30

мда

преди 12 години

е като го прокарваха как един не се сети, че може и да не могат да го пуснат да работи ... всичката им такава, парата в свирката и напрееед ...

29

Анонимен

преди 12 години

И този съд няма да свърши нищо!

fallback