Снимка: БТА

Дванадесетте адвокати, наети от подсъдимите по делото "Килърите", които вчера напуснаха съдебната зала в знак на протест, днес се върнаха на заседанието на Шуменския окръжен съд.

Защитниците вчера отказаха да участват в процеса, след като съдът отказа да свали белезниците от ръцете на клиентите им, което според адвокатите нарушава правата им.

Днешното заседание започна малко след 9,00 ч. с четене на обвинителния акт.

Още по темата

Съдия Димчо Луков не даде възможност на адвокатите да правят изказвания или възражения.

Адвокат Марин Марковски опита да прекъсне прокурор Ася Петрова, която изброяваше обвиненията, с молба към съда да не се чете целия обвинителен акт, тъй като той е около 150 страници, а и всички страни са запознати с текста.

Председателят на съдебния състав обаче не уважи искането и четенето на обвинителния акт, което започна снощи, но бе прекъснато след като на Петър Стоянов – Сумиста, му прилоша, продължава и  в момента.

Днес е вторият ден от делото срещу Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Те са обвинени в участие в престъпна група, създадена с цел умишлени убийства. Ще отговарят пред съда за убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и бизнесмените Румен Рачев и Борислав Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase