Снимка: Архив Булфото

Прокурори за първи път разкриха тарифите на групата за мокри поръчки „Килърите“, която отива на съд до края на лятото, съобщи bTV.

Пред Темида ще застанат Петър Стоянов – Сумиста, и още петима от бандата му по обвинение в извършването на 3 убийства.

От държавното обвинение оповестиха факти за това как са поръчвани убийства и колко е струвал животът на някои неудобни за тях бизнесмени.

До момента има доказателства, че "Килърите" стоят зад три знакови покушения. Това са убийствата на Борислав Георгиев в София, адвоката Петър Лупов във Велико Търново и на бизнесмена Румен Рачев в Шумен. За убийствата на Лупов и Рачев бандата е получила 60 000 лв.
 
По делото са разпитани 121 свидетели.

Изготвени са експертизи от 31 вещи лица. Общият събран доказателствен материал се съдържа в 95 тома, обобщават от прокуратурата.

Почерка на "Килърите" разследващите откриват още в убийството на собственика на „Софийска баница“ Александър Занев през май 2009 г., на самоковския бизнесмен Юри Галев и ги подозират и за разстрела на банкера Емил Кюлев през 2006 година.

Тарифата за убийствата е различна. В бандата човешкият живот е оценен на 30 000 лв., разказват двамата прокурори от отдел „Антимафия”, чиято самоличност е запазена в тайна от съображения за сигурност.

Още по темата

Установено е, че непосредствените извършители на чупенето на ръце и крака са взимали по 500 лв. на човек. Обикновено то се е извършвало от двама души.

„От това разследване не са събрани доказателства, които да уличават Петър Стоянов в извършването на престъпленията, за които е обвинен. По отношение на всички обвиняеми най-тежки са обвиненията срещу Петър Стоянов с оглед на това, че прокуратурата го е приела за организатор на престъпна група, която е вършила престъпления на територията на страната”, твърди адвокатът на Сумиста – Николай Беров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase