Снимка: архив МВР

Приключи събирането на доказателства по досъдебното производство по делото Килърите и от утре (3 май) започва предявяването на материалите на пострадалите, на обвиняемите и защитата им.

Това съобщи окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова след днешното заседание на съда, който гледаше мярката за неотклонение на Петър Атмаджов, сочен за член на престъпната група.

Прокурор Петрова не се ангажира със срок, в който материалите ще бъдат предявени и делото ще бъде внесено в съда.

Още по темата

Днес Шуменският окръжен съд за пореден път не пусна от ареста Петър Атмаджов и той остава с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът днес прие съдебномедицинска експертиза, според която той има хронични заболявания, но състоянието му не се влошава.

Обвиненията срещу Атмаджов са прецизирани – той ще отговаря за съучастие в убийствата на адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, както и за незаконно притежание на боеприпаси.

Освен това прокуратурата повдигна на Атмаджов нови три обвинения – за побой над Петър Лупов, за палежа на автомобила му и за нанасяне на средна телесна повреда на либийски гражданин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase