Полицаи довеждат в съда задържани в "Килърите 2". Снимка: Булфото

Свидетелят по делото срещу "Килърите" Боян Джамалов е поискал прокурорска защита след неуспешен опит да бъде отвлечен, съобщи bTV.

Обвинителите са му предоставили специална защита, но не посочват каква точно е тя.

По информация в медиите в понеделник маскирани мъже опитали да отвлекат Джамалов пред дома му в Долна Диканя, но мъжът успял да се изплъзне.

Още по темата

От полицията в Перник обаче твърдят, че той не е бил нападан, а просто е видял на улицата джип с хора с оръжие и се е уплашил.

Припомняме ви, че в средата на миналата година при акция "Килърите" бяха задържани над 20 души във връзка с убийството на бизнесмена Юри Галев.

За ръководител на групата за мокри поръчки е сочен Петър Стоянов – Сумиста. По-късно обаче задържаните бяха пуснати от ареста и последва втора акция "Килърите 2".

Тогава Сумиста отново бе задържан и все още е с постоянна мярка за неотклонение. Арестуваните в "Килърите 2" са обвинени за убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов.

Джамалов е обещал показания срещу Сумиста. Той твърди, че Петър Стоянов е взел 60 000 лева като втори транш за организацията на убийствата на Румен Рачев и Петър Лупов.

Самият свидетел е криминално проявен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase