8

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 13 години

Прави впечатление, че коментари номер 5,6,7 и 8 саписани от един и същ човек с различни псевдоними. Той може и да си мисли, че не личи, но нека да спре да си го мисли. И защо ли е толкова активен? Кого и в какво убеждава? Май се досещам, понеже е много миризлива работата с това дело, което скоро ще излезе наяве. Каква прокурорка, каква съдийка, какви мъже, какъв кантар, бе, другарю...

7

Гражданин

преди 13 години

Във връзка с делото Килърите, което ще започне скоро от състав на Шуменския окр.съд, да си припомним как същите бяха пуснати с мярка подписка от триото Михови Хр.Михова, Митева, Рушанова от Софийския апелативен съд САС . На 3 август м.г. Г. Петков-Дачи, Я. Попов, В. Костов и Петър Стоянов-Сумиста, задържани в акция "Килърите", бяха пуснати от САС ,понеже липсвали доказателства, с които може да се направи обосновано предположение, че те са съпричастни към убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев. С това беше достигнат "върха" на наглостта - бяха освободени "под подписка" ?? хора,обвинени в подготовка и извършване на убийство!! Този път при убедителни доказателства,със свидетели! Само че отзвукът от това решение на съдийката Христина Михова е НЕВЕРОЯТЕН НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ОКОЛО НЕГО ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ЕВЕНТУАЛНИ УБИЙЦИ! А НА НАРОДА СЕ ЗАЛЕПИ ЗВУЧНА ПЛЕСНИЦА! Това са възможно най-меките думи.Съдиите стигнаха до положението техните решения да се защитават от адвокатите на обвиняемите! А на нас, като народ,ни остава да разберем за сетен път,че с този състав на ВСС, с тези висши съдии и със съдии като горепосочените ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ПРОКОПСА! Наистина е прав немският посланик Матиас Хьопфнер,който миналата седмица пред Дойче веле каза следното "Дискутираният напоследък въпрос дали българският съд третира по различен начин делата на богатите и на бедните, аз бих свел до дилемата дали правосъдието в страната дели своите клиенти на обикновени граждани и на недосегаеми. Фактите от българската действителност говорят в подкрепа на подобно раздвоение. Мисля,че СГС и САС съдят недосегаемите. Гл.прокурор замълча, а г-н президентът,както винаги,когато стане скандал с участие на магистрати, не взе думата. Иначе е много приказлив.

6

Любопитен

преди 13 години

Добре че шуменската окр.прокурорка Ася Петрова и тамошната окр.съдийка Батанова се показаха мъже и отстояха делото Килърите да се гледа в Шумен, иначе такива тежки и обществено важни дела по принцип се гледат в т.нар. елитни съдилища СГС и САС, които се занимават с престъпления на хора от властта и такива извършени от .нар. недосегаеми, обикновено хора с дълбок джоб и солидни връзки, за които намекваха, а сега коментират посланиците на САЩ и Германия. Адвокатите на Сумиста до последно водиха люта битка неговото дело да се гледа в СГС. Случайни съдии за неслучайни хора в СГС и САС няма : спомнете си Лада Паунова за Маргените, Магдалинчева за Наглите и пускането под подписка на Трактора в СГС, Чочкова за ексзам.министъра на МВР Р.Мустафа, Мая Цонева от САС за Трактора, Наглите, вкл.Дамбовците и т.н. За такива дела се ангажират, опитни в занаята съдийки, които няма да подведат поръчителите. Сетне гл.прокурор Велчев ще се изкаже дълбокомислено Битката е загубена, ама войната все още не. Много загубени битки станаха , г-н гл.прокурор, вече 21 години губим битката с престъпниците, вкл. СГС и САС 13 години. Няма ли най-после да спечелите някоя важна битка, или с тези състави от двата съда толкова. В края на краищата, кой си поръчва тези съдийки по важни дела и въобще кой ги назначи в НК на двата уж елитни съда?? На шуменския окр.съд пожелавам успех!!!

5

Двойна съдебна с-ма

преди 13 години

Темата за двойното правосъдие в България, която подхвана г-н Дж. Уорлик, а миналата седмица беше продължена и от немския му колега Матиас Хьопфнер, отново беше засегната от шефа на ВКС Л. Груев. Шефът на ВКС веднъж вече отрече да има две правосъдни системи - една за обикновените и друга за богатите и овластените. Л.Груев и днес категорично отрече в страната да има две правосъдни системи, но в защитата си този път той пак оправда съдиите с прокурорите: "До съда стига онова, което се внесе в съда, следователно съдът не е отговорен за това дали са малко или много и дали има срещу тези или няма срещу онези. Г-н Груев, а не смятате ли,че съдийките от СГС и САС съдят овластените и хората с много пари и като правило, важащо вече 13 години, ги оправдават. Хайде да престанем да правим прокурорите на *** , те съвсем не са такива. Вие се опитвате да пробутвате това си мнение. Ние отдавна смятаме, че е невъзможно толкова години да не се намери поне един прокурор, който да задоволи капризите на съдийките от посочените съдилища. Просто така ви отърва.

4

Матиас Хьопфнер

преди 13 години

Допреди половин година гл.съдия на РъБъ проф.Груев бодро докладваше пред ЕК, че в България мафия НЯМАА! Макар че проф.Груев беше допреди 4 години юридически съветник и преди да стане шеф на ВКС шеф на правния съвет на Първанов, очевидно е разминаването между топсъдията и главен кадвровик на съдебната система и президента. Преди броени дни бащицата на народа говореше за мафия и нейните Босове. Скандалът с двойната съдебна система вече набира скорост. На 26 април т.г.посланикът на Германия у нас г-н М.Хьопфнер подкрепи американския си колега Дж. Уорлик, който наскоро разкритикува българското правосъдие, заявявайки, че в България има две правосъдни системи - за богатите и за обикновените граждани. В интервю за "Дойче веле" немският дипломат каза, че българското правосъдие дели своите клиенти на обикновени граждани и недосегаеми. Тезата му на практика повтаря думите на г-н Уорлик, че у нас има две правосъдни системи. Изказването на американския дипломат предизвика вълна от коментари на магистрати и политици и обвинения, че посланикът се меси във вътрешните ни работи. Г-н Хьопфнер заяви: "Дискутираният напоследък въпрос дали българският съд третира по различен начин делата на богатите и на бедните, аз бих свел до дилемата дали правосъдието в страната дели своите клиенти на обикновени граждани и на недосегаеми. Фактите от българската действителност говорят в подкрепа на подобно раздвоение.

3

Мимоза

преди 13 години

Ох, и той много болен с хронични заболявания...мислех, че поне тоя ще е здрав! Абе тия болни хора как все до ареста стигат, няма ли за тях работни места за трудоустроени, та се занимават само с кражби, убийства и далавери, от които още повече им се влошава състоянието?

2

Анонимен

преди 13 години

VECHE MAI IMA NEPOSLUSNI SADII A DRUGARI DALI NE IZPUSKATE KONTROLA

1

Анонимен

преди 13 години

Най-после! Значи дойде моментът да изчезнат...