Снимка: БГНЕС

Две паралелни полицейски операции са стартирали рано тази сутрин, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че едната акция е отново "Килърите", която е повторение на операцията, свързана с покушението над Юри Галев.

В Самоков и Червен бряг са извършени арести на извършители и съпричастни за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Отново са арестувани Васко Кеца и Янко Попов-Туцо, който беше обвинен като поръчител на покушението на самоковския бизнесмен.

Двамата обаче бяха освободени от съда след задържането им поради липса на доказателства, което предизвика бурни реакции и коментари на премиера Бойко Борисов и на Цветан Цветанов.

Заедно с Васко Кеца и Туцо в района на Самоков е задържано лице, което е укривало край Говедарци извършителите на покушението на Румен Рачев.

42-годишният бизнесмен Румен Рачев от Шумен бе застрелян пред болницата в града на 3 юли 2009 г. Той бе прострелян близо до джипа си, марка "Инфинити".

В Силистра пък е извършена още една полицейска операция, при която е разбит канал за крадени коли. Петима души са задържани в операцията с кодове име "Каналджиите". 

Тарторът на групата е Иво-Заспалия от Силистра.

Останалите задържани са Наско-Бомбата, Краси-Парцала, Валери и Бисер. Четиримата не са криминално проявени.

Претърсени са няколко адреса. Установено е, че имот в едно силистренско село е оборудван като работилница, в която се манипулират рамата, пребоядисват се крадените автомобили.

На други адреси се е извършвала подготовката на фалшивите документи за предстоящата регистрация и продаването на колите.

Още по темата

Установени са няколко продавани луксозни автомобили марки BMW, Мерцедес, Фолксваген, Ауди.

Едни от последните регистрации са на Мазерати, регистрирано през юли тази година. Този автомобил е бил обявен за откраднат през май в Италия.

Открит е и автомобил Фиат пунто, отново откраднат в Италия. Той също е регистриран тук в България.

По време на разследването е установено, че тарторът Иво-Заспалия си е купил апартамент в Банско.

Операцията продължава с документиране на цялата престъпна дейност на петимата задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase