Янко Попов – Туцо. Снимка: БГНЕС

Варненският апелативен съд остави в ареста Янко Попов – Туцо, и Васил Костов – Васко Кеца.

Задържаните при операция „Килърите 2“ обжалваха постоянните мерки за неотклонение „задържане под стража“, които им наложи Шуменският окръжен съд в края на август.

Още по темата

Защитата на Янко Попов изтъкна като причина влошеното му здравословно състояние. Разклатено се оказа и здравето на Васко Кеца.

Освен това като мотив за по-леката мярка защитата на Васил Костов изтъкна и факта, че приятелката му е бременна и днес влиза в 9-ия месец.

Магистратите обаче не уважиха исканията им и постановиха, че решението на шуменските им колеги е законосъобразно.

Според съда има достатъчно доказателства, че двамата умишлено са улеснили Владимир Филев и Георги Георгиев да извършат убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

В мотивите си апелативните съдии посочиха, че ако излязат от ареста, има опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

На днешното заседание бе назначена медицинска експертиза, която да установи дали здравето на Васко Кеца позволява той да остане в ареста и дали условията там са адекватни на състоянието му.

Туцо и Васко Кеца бяха сред задържаните при полицейската операция „Килърите“ за убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев, но тогава съдът не ги остави в ареста.

По-късно те бяха отново арестувани при продължението на акцията – „Килърите 2“, за разстрела на бизнесмена Румен Рачев в Шумен през юли 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase