Снимка: Reuters
fallback

Американската космическа компания SpaceX в момента разработва летателен прототип на космически кораб, чието основно предназначение ще е да превозва хора до Луната или Марс. Това заяви изпълнителният директор на производителя на космическа техника Илън Мъск, цитиран от Bloomberg.

“Надяваме се, че първият полет ще бъде осъществен до 2-3 месеца“, написа Мъск в публикация в профила си в социалната мрежа Twitter.

Също така милиардерът обяви, че подземният тунел, който неговият стартъп Boring строи в момента в Лас Вегас, ще бъде открит през следващата година. Мащабният проект е на стойност 48.7 млн. долара.

Още по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

българин

преди 4 години

Бързо трябва да уредим Румен Радев да пилотира корабът до Марс.Иначе БСП ще му видят сметката,ако нещо сгафи!Йотова го смъмри още няма и час след като го избраха за президент.Той живее в постоянен страх и напрежение.Още тогава Йотова му каза,че и най малкото движение срещу БСП няма да му бъде простено.Оттогава горкият каквото и да каже гласът му все трепери.Нека помогнем на генерала,той го заслужава!

58

Анонимен

преди 4 години

Няма да стане защото македонският посланик не е издал визи на астронавтите дори за временно пребиваване на Марс.А както е известно Марс е част от македонската територия още от времето на Александър Македонски.

57

Анонимен

преди 4 години

Много разбирачи тука.Измамник бил,фантазьор бил.Поне се мъчи да осъществи мечтите си.Не кат Вас мрънкащи.

fallback