За Facebook ситуацията е идеална. Снимка: Reuters
fallback

Новото приложение Facebook Home за притежателите на мобилни устройства, работещи под Android, е на път да предизвика големи главоболия за Google, прогнозира CNBC.

Според коментарите чрез новото приложение социалната мрежа ще  дръпне потребителите на мобилни устройства в своята екосистема, което обаче означава и че те ще стоят далеч от услугите на Google, както и от потока реклами на гиганта.

„За Google мобилната индустрия се промени вчера”, коментира Трип Чоудри, управляващ директор в Global Equities Research. Съобщението за новото приложение означава, че мобилната стратегия на Google е абсолютно погрешна, смята той.

Създателите на Android оставиха операционната система на практика отворена и допуснаха възможността потребителите на техните устройства да могат да използват различните приложения на други разработчици, много от които по същество конкуренти на компанията. В същото време например Apple одобрява всяко едно приложение за техните платформи.

За Facebook пък ситуацията е идеална - за момента тя е единствената социална мрежа, която предлага своите услуги с мобилни приложения.

Веднъж инсталирано, началните екрани на смартфоните ще заприличат на страницата на Facebook – ще бъдат публикувани новини, статуси на приятели и снимки, както и линкове и съобщения. Така потребителите ще сърфират из съдържанието на социалната мрежа и ще могат да преглеждат всичко, което ги интересува, реално без да напускат приложението.

Програмата ще бъде предложена потребителите за първи път на 12 април, заедно с смартфона HTC One.

Още новини за технологии четете в Investor.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

gost

преди 11 години

интересуваме следното за6то полу4ава6 на стената си и това което не иска6 нее ли редно да има некви ограни4ения из тия настроики.4овек не се интересува от не6та които не го интересуват

23

Анонимен

преди 11 години

Фейсклюк....

22

кало

преди 11 години

"Когато бях малък си мечтаех да мога да чета мислите на хората. От както се появи фейсбук, вече не си мечтая."

fallback