Снимка: БТА
fallback

Астероид с внушителни размери премина с огромна скорост покрай Земята вчера в 15.30 часа по времето на Източното крайбрежие на САЩ /22.30 ч българско време/, съобщи НАСА, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Небесното тяло с диаметър до 140 м, наречено 2013 ЕТ, бе сравнено от специалистите с небостъргач или малък градски квартал. То премина със скорост 42 000 км/ч на 950 000 км от Земята, пише БТА.

Oще по темата

"Това е примерно два-два и половина пъти разстоянието до Луната, но по космическите измерения е твърде близо. Най-страшното обаче е, че не знаем откъде идват тези астероиди," заяви Патрик Паолучи, председател на службата за астрономически наблюдения на НАСА. Той добави, че този астероид, в случай на сблъсък със Земята, може да унищожи цял град.

Това небесно тяло е осем пъти по-голямо от болида, отломки от който паднаха в Челябинск на 15 февруари, отбелязва руската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 11 години

човек, как е светело това "нещо" ако не е пламък от изгарянето му в атмосферата, а такава на 950 хил, км няма? Нито кислород, който да поддържа горене. Диаметър от 140 м е пределно малък за да отрази слънчевата светлина например, за да го видиш. Дали не си видял кацащ самолет? ;)

21

АЗ

преди 11 години

Кой каквото ще да казва и мисли, но има неща които са си БОЖА работа. Ако трябва нещо да ни удари (астероид, комета, итн) то ще ни удари и няма и да разберем от къде и как.Но все пак Твореца пази венеца на творението си колкото и малоумно, зло, и всезнаещо да се проявява то.

20

Анонимен

преди 11 години

Това астероидче няма да омели цял град, а доста повече. Падне ли във вода ще се получи гигантско цунами, което ще е по-силно от това в Япония 2011 като височина. С една дума това не е шега. В нета обаче има клип, в който ясно се вижда как НЛО лети зад метеорит, падащ към земята и го обстрелва за да намали размерите му. А тук youtube/watch?v=j-ghCgQPTs8&list=UU4c4sA164EJ4uhBTcdtvsdQ&index=13 ще видите нещо интересно за челябинския метеор. Коментара е от вас...

fallback