Снимка: Reuters

 Следващият iPhone, подобно на междинния вариант 4S, може да се появи на пазара едва през есента, пише японският технологичен блог Macotakara. Досега обаче Apple актуализираше поредицата си със смартфони в началото на лятото.

Датата е разкрита от „много достоверни източници от Азия“, пише в материала, който обаче противоречи на предположенията на анализатора от Piper Jaffray Джен Мюнстър и на други наблюдатели на Apple.

iPhone 4 и iPhone 3GS бяха представени на пазара през юни. Моделът 3G Apple въведе през юли. Есента пък винаги досега е била „резервирана“ за премиери на iPod. Това се промени за първи път през 2011 г., когато концернът представи 4S през октомври.

AppleInsider пише, че значението за Apple на бизнеса с iPod намалява все по-осезаемо. През 2011 г. е имало малко промени в продуктите на концерна, така че едно представяне на iPhone през есента няма да бъде засенчено от музикалните плейъри.

Евентуално по-късно представяне можело да е полезно и за празничния сезон в края на годината, когато продажбите на потребителска електроника са традиционно най-силни. Коментаторите също така вярват, че Apple няма да иска да замени преждевременно изключително успешния модел 4S.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase