Снимка: Reuters
fallback

Поне от финансова гледна точка главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се справя доста добре.

Освен заплатата си в размер на 1,8 млн. долара той ще получи и доста голям пакет от акции. Така, поне на хартия, Кук се оказва доста добре платен през 2011 г., предава Ройтерс.

Според публикувани в късния понеделник документи за предстоящото общо събрание на Apple пакетът с акции на Кук се оценява на около 378 млн. долара (около 297 млн. евро). От тях 376,2 млн. долара са опции за 1 млн. акции, като Кук може да получи половината от тях едва през 2016 г., а другата половина – през 2021 г.

Освен това новият главен изпълнителен директор е получил годишна заплата в размер на почти 900 000 долара и още толкова като премия. Починалият през октомври Стив Джобс, който през 1997 г. се завърна в Apple, работеше оттогава традиционно за един долар.

При всички положения съоснователят на Apple можеше да не се тревожи за препитанието си поне след борсовия дебют на неговата фирма за анимации Pixar в средата на 90-те години.

Освен това той успя през годините да събере 5,5 млн. акции на Apple – от които той никога не продаде нито една, както подчерта наскоро Apple в актуален документ. Джобс предаде поста на главен изпълнителен директор на Кук през август.

Още новини за технологичните компании четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 12 години

яя къде отивали паричките на айсиктир айидиотите

18

Анонимен

преди 12 години

Прилича на обратен

17

20 до 22

преди 12 години

Добре айде същата прогноза е за след 25 г.Щото вече е близо това време.В скоро време ще стане невъзможно да се крие.И това, което ще стане е заложено в самият модел на "съвременната цивилизация".Не може само да ядеш и да сереш и да се хвалиш с "икономически растеж".

fallback