Снимка: Reuters
fallback
Най-успешният таблетен компютър в света може и да е достигнал своя пик, коментира Daily Mail. Изданието пише, че Apple са намалили с близо една четвърт поръчките за части за своя продукт.
 
Спекулациите са, че този ход на хората на компанията може да означава намалено производство на iPad. Като причина за подобен ход се посочва засилващата се конкуренция на пазар, където доскоро устройството на Apple беше самотен лидер. Още утре в продажба ще бъде пуснат таблетът на Amazon, определян като бъдещ много сериозен опонент на iPad.
 
Засега от Apple се въздържат от коментар, тъй като вниманието очаквано е насочено към предстоящото представяне на новия модел iPhone 5.
 
В същото време обаче анализатори са категорични, че намаляването на поръчките за части за iPad едва ли ще доведе до скорошна сериозна промяна на таблетния пазар.
 
Устройството на Apple ще продължи да има огромна преднина, докато останалите трябва да се борят и помежду си. Прогнозите са, че за четвъртото тримесечие на годината ще бъдат продадени 13 милиона таблети с марка iPad.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 12 години

И нещо друго не ми е ясно, защо съдиш за другите по себе си? Това, че ти нямаш пари да си купуваш ИСТИНСКИ софтуер и се радваш на тия майтапи дето епъл ги продават по 5 лева и имат наглоста да им викат приложения - не значи нищо. Когато ползваш техниката за правене на пари софтуера не е проблем - фирмата ми си сменя техниката на всеки 2 години, а за софтуер годишно се дават поне 10-15 бона, и то предимно за ъпгрейдване, софтуера за разлика от хардуера е дългосрочна инвестиция...

62

Анонимен

преди 12 години

Просто тва е продукт за балъци, за това и нищо не може да се включи в него, за това няма и няма да има истински софтуер, балъците не работят с истинкси програми, балъците нямат професионална техника, балъците не им трябва дисково пространство, балъците не ми трябват резервни батерии, на балъците им трябва да се радват, че имат нещо лъскаво и "модерно" да се правят на много напред с материала, докато всъщност затъпяват още повече.

61

Анонимен

преди 12 години

Хаха, хайде преди да почнеш да защитаваш пада проучи какво има и какво няма - ипад2 подържа 1 USB порт през камера конекшън кит-а, с малката уловка, че вместо стандартните 300 *** може да подаде мижави 10 ***. Ако си мислиш, че тая *** платформа някога ще види сериозен софтуер - жестоко се лъжеш - нали гледах така наречения Autocad за ипад - има цели 0.01% от възможностите на истинския продукт.И кво правиш ако имаш хубав DSLR апарат, как сваляш снимки? Или камерата на пада е по добра хаха

fallback