Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Повече от 50 приложения бяха премахнати от Android Market, след като стана ясно, че са заразени с вирус, даващ достъп до личните данни, съхранявани в мобилни устройства.

По предварителни данни въпросните програми са били свалени между 50 000 и 200 000 пъти, преди да бъдат отстранени от виртуалната библиотека, съобщава BBC.

Засега последствията за потребителите не могат да бъдат установени, но е ясно, че чрез заразените приложения хакерите са могли да откраднат всякаква информация от устройствата с операционната система на Google.

Данните били прехвърляни на външен сървър.

Спокойни могат да бъдат потребители на последната версия на Android за смартфони – Gingerbread, която е неуязвима срещу атаките на вируса DroidDream. Останалите обаче са били постижима цел за хакерските набези.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

до 153

преди 13 години

не носят отговорност за личните ми данни, а за сигурността на приложенията, които купувам от AppStore. Ако се установи, че с тези приложения неправомерно се използват личните ми данни ще се нададе такъв вой, че милиардите на Apple няма да им стигнат да изплатят обезщетенията. В Америка има стотици адвокатски фирми, които само с това се занимават - търсят някакъв предтекст да съдят богати фирми. А Android понеже е opensource, еврейчето Брин от Гугъл не носи отговорност. Ходи съди филанкишията.

140

do 151

преди 13 години

Глупости на търкалета. Apple носели отговорност за личните ти данните ?! Съвсем са ти промили мозъчето. Все пак, изборът си е твой.

139

Анонимен

преди 13 години

P.S. - Google също са американска мегакорпорация. Защо реши, че точно Appleса лошите"?

fallback