Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Когато Стивън Боуен излиза заедно с Алвин Дрю за рутинна техническа операция на Международната космическа станция, едва ли предполага, че ще му се наложи да изкара най-дългите 30-на минути в живота си, пише Daily Mail.

Всичко за Боуен, който пристигна на МКС на борда на совалката "Дискавъри", върви по план до 2-рия час от излизането му в Открития космос. Тогава астронавтът се намира на малка платформа, от която трябвало да бъде пренесен към друга локация с помощта на дълга 17 метра специална механизирана „ръка”.

Срив в системата за управление на „ръката” обаче довежда до парализирането й. Екипажът на станцията предприема мигновено пренасочване на управлението към друг контролен пункт, но това става с неизбежното забавяне от 30 минути до пълното завършване на процеса.

Така се налага Боуен да остане в напрегнато чакане. В крайна сметка всичко приключва благополучно, а астронавтът и колегата му работят още 4 часа до приключването на мисията си.

От НАСА обявиха, че инцидентът е следствие на софтуерен проблем, който вече е отстранен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Тишо

преди 13 години

Java-та е забила :-P

34

42548

преди 13 години

Сега стига сте спорили !!! Аз ви казвам че няма никаква космическа станция няма никаква космическа програма всичко е продукция на холивуУд за да заблодят масите прости хора като вас ! Всичко е конспирация с цел да се прокара Про западна политика и да ви заблудят че синьото хапче е вредно !!!! Всичко е лъжа еййй само дето костов пак си е виновен и ще си Бай *** Оастане такъв!!!

33

Даола

преди 13 години

Какво да се прави - рисковете на професията.

fallback