Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Египетското правителство категорично отхвърли обвиненията, че умишлено спира достъпа в страната до блогове и сайтове като Twitter и Facebook, чрез които протестиращите срещу управлението координират действията си.

„Не бихме прибегнали до подобни мерки. Ние уважаваме свободата на изразяване на мнение”, коментираха от кабинета.

В същото време обаче Twitter обяви, че социалната мрежа е блокирана в Египет.

Oще по темата

Facebook също спорадично е извън работен режим, но достъпът до социалната мрежа не е отрязан напълно.

YouTube, където се качват множество видеозаписи от кървавите демонстрации срещу управлението на президента Хосни Мубарак, обаче функционира нормално.

Според експерти рухването на популярните социални сайтове може да се дължи чисто и просто на претоварване, тъй като заявките към тях са скочили драстично в т.нар. Ден на въстание.

От друга страна, активистите от групата Anonymous се включиха в египетските протести, като атакуваха сайта на местното вътрешно министерство.

Хакерите, прочули се с акцията срещу анти-WikiLeaks компании, предлагат и съвети на демонстрантите в Египет как да заобикалят забрани за достъп до различни сайтове и приложения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

pesho

преди 13 години

пепел ти на езика ... ти нямаш ли си друга работа бе ***

3

Анонимен

преди 13 години

Днес размирици в Египет,утре в Либия.

2

хахаха

преди 13 години

ХАЙДЕ НАЙ СЕТНЕ ДА БЛОКИРАТЕ zamunda.net и arenabgКОГА най сетне ще ги блокирате. Я всичко е гласувано като пакет закони мина ноемви че провайдерите са длъжни да блокирват сайтове. Само им кажете кога да го направят и няма къде да мърдат. законите са си закони:D :D :D

fallback