Снимка: imhalal.com
fallback

 

Нова интернет търсачка, наречена ImHalal.com, си поставя за цел да защитава мюсюлманската вяра, филтрирайки при търсене съдържанието, което противоречи или е забранено от тази религия, съобщава IDG News.

Съдържанието, което открива търсачката, е най-общо групирано на две нива.

При първото сайтът предупреждава, ако търсената информация по някакъв начин не съответства на мюсюлманската вяра, но въпреки това потребителите могат да продължат търсенето, ако преценят, че резултатите ще са „чисти“.

При второто определени ключови думи са изцяло блокирани и при тях до резултати в търсенето не се достига.

Така например, ако се търси с думите „бира“ или „свинско месо“, има само предупреждение, а при търсене на „порно“ или „изнасилване“ резултатите са блокирани, обясняват създателите – базирана в Холандия компания.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Bai Ganyo

преди 14 години

Бай *** бай ***, като не си запознат с материята не се излагай !не ставай смешен прочети първо кои са основателите на оснавните науки дали тласък на Средновековна Европа където Баня и *** са били абстракни понятия.Защо Майк Тайсън прие Ислама ами Cat Stevens-Yusuf Islam просто разбирането за тази религия в Бг е изкривено

64

Аз

преди 14 години

Мюсюлманите са силно ограничени хора , ограничени от всичко хубаво , аз съм мюсюлманин и се радвам , че не живея в някои от тези мюсюлмански държави .. обичам си България колкото и труден да е живота тук .. =)

63

Анонимен

преди 14 години

абе простаци ние да не сме по- цивилизовани, еми вижте в Кувейт, Бахрейн хората как живеят, а и за каква европа говорита та ние сме си баш евро ***

fallback