Снимка: БГНЕС
fallback

Болниците в Бургас настояват за спешно създаване на кръвен център в морския град. Ръководствата на лечебните заведения, които използват кръв и кръвни продукти, изпратиха писмо с настояване за съдействие от областния управител.

Проблемът с липсата на кръвен център и невъзможността взетата в Бургас кръв да се обработва на място вече изключително сериозен. Той поставя на изпитание ежедневната работа на лекарите и качественото лечение на пациентите, тъй като дарената в Бургас кръв се транспортира за обработка до Стара Загора и след няколко дни отново се връща в морския град.

10 са към момента болниците, които ползват кръв и кръвни продукти, които излизат от отделението по трансфузионна хематология. Съвсем скоро те ще станат 13.

„Капацитетът на нашето отделение като отделение с този персонал е свършен на максимум”, обясни пред Нова телевизия началникът на отделението доктор Людмила Желязкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 месеца

Най-добрият град за живеене, а трябва да е най -трагичният

4

Анонимен

преди 5 месеца

Аз не давам кръв! Става ми лошо и после губя съзнание и припадам. Не знам на какво се дължи!

3

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 3, абсолютно си прав! Хората в България умират без елементарна лекарска помощ, а ние ежедневно биваме заливани с информация за Газа, Киев и подобни. Лицемерието на медиите е безобразно вече. И за наглите санитарки си прав. И за ситуацията в Бургас(за другите два града не мога да дам мнение, но вероятно и там е трагедия).Както казват старите хора, време е да спрем да ревем на чужд гроб и да си оправим нашето здравеопазване! За да имаш общество са ти нужни здравеопазване и образование!

fallback