Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще е значителна, на отделни места в югозападните райони ще има валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В по-голямата част от страната ще е тихо, по Черноморието със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, София - около 7°.

Утре облачността ще остане значителна, около и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на отделни места, главно в планинските райони, ще са временно интензивни. В източната половина на страната валежите ще са само на отделни места, предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 17°.

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд ще е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.
 
Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони главно в Рило-Родопската област - значителни по количество. В планините в Източна България ще е почти без валежи. По най-високите части на Рила, Пирин и Стара планина ще духа умерен северозападен вятър, в по-ниските части ще се ориентира от изток-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.
 
През следващите дни облачността ще е по-често значителна, в следобедните часове на места ще се развива и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи, на места в сряда в Югозападна и централната част на Южна България, временно ще са интензивни, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, максималните - между 15° и 20°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase