Снимка: БГНЕС
fallback

До средата на октомври ще влезе в сила електронното известяване на водачите за наложените им глоби при извършено нарушение.

Oще по темата
Уведомяването ще става по телефон или имейл чрез Системата за сигурно електронно връчване.

Това стана ясно днес по време на свиканата от премиера акад. Николай Денков регулярна среща по проблемите на пътната безопасност.

Последващото връчване на глобите, както и досега, е възможно по три начина – лично срещу подпис, електронно - чрез системата за сигурно електронно връчване или през портала на МВР за електронни административни услуги, както и по пощата – с препоръчано писмо с обратна разписка, съобщи БГНЕС.

Целта на нововъведението, по което работят съвместно Министерството на електронното управление (МЕУ) и Министерството на вътрешните работи (МВР), е да бъде осигурен бърз канал, по който максимално много шофьори да бъдат уведомявани, когато имат наложена електронна глоба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 8 месеца

Не съм длъжен да си чета пощата и смс.

24

o{'_'}0

преди 8 месеца

Хахахаха , дори и да нямаш нарушение пак че получаваш известие ... хахаххааОтивай доказвай после че не си извършил нарушение..

23

Анонимен

преди 8 месеца

Еми то това няма да работи. преди МВР да ЗАДЪЛЖИ всеки един водач да си купи смартфон, компютър, или двете заедно. Аз имам колега, който няма нито смартфон, нито компютър, нито пък може да се оправя с тях, дори и да си купи. Когато си купува почивка, звъни по телефона на дъщеря си. Тя му резервира. Това не е измислено. Наистина имам такъв колега.

fallback