Снимка: Bulgaria ON AIR

За втора година в старозагорския парк "Бедечка" ще се проведе фестивалът "На зелено".

"Предстои собственици на терени в зелената площ да получат своята справедлива замяна или обезщетение. Статутът на парка е върнат. Текат съдебни борби. Вече втора година се опитваме да правим този фестивал с кауза. Идеята е за 2-3 дни да оживим това място и да размечтаем града", каза Първан Симеонов от Творчески колектив "На улицата" пред Bulgaria ON AIR.

"Първата година създадохме доста очаквания, сега се стремим да ги оправдаем. Имаме много корпоративни и граждански партньори. Много гражданска е и самата борба за парка. Всички, които идват на фестивала от 21 до 23 юни, трябва да запазим максимална чистота. Трябва да се отнесем с разбиране към границата на собствеността", посочи още той и добави, че в третата вечер ще има кино фест за Бедечка.

Мирчо Христов от Творчески колектив "На улицата" коментира, че поставят сериозен акцент над възможностите за опознаване на старозагорската зелена огърлица, която свързва големите старозагорски паркове със Средна гора.

"Залагаме на много активности за деца, изкуство, култура, спорт. Предвиждаме голямо състезание по бягане и велопоход. Музикалната програма ще продължи от петък до неделя, ще има различни стилове музика", уточни той в "България сутрин".

Тайната поляна е дестинация, която ние си представяме като старозагорски плаж край Бедечка. Тя ще бъде превърната в прекрасно място. Ще видим прекрасни инсталации край реката, каза още Христов.

Река Бедечка е най-голямата, която преминава през Стара Загора, и трябва да знаем повече за нея, категорични са организаторите. Реката дава много живот и чар на града, не само в парка Бедечка. В рамките на самия фестивал ще има акция за почистване, стана ясно от думите на гостите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase