fallback

Черен ден в Елхово. В града е тихо, улиците са пусти, а хората са потресени от новината за смъртта на сержант Петър Бъчваров. Къщата на семейството на сержанта приема най-тъжните си гости, а съседите си спомнят:

"Баща му беше учител по физическо първо, после стана полицай, майка му е учителка, кротки хора са", казва Живко.

Жители споделят мъката на родителите, за които убитият сержант е единствен син.

Oще по темата
Шокирани от случилото се, хората от село Голям Дервент споделят, че мигранти ежедневно преминават границата ни и от години живеят в страх.

"Аз съм работил горе на границата от януари месец до април. Полагахме кабели на камерите и сме ги виждали. Турците им помагат. Слагат стълби, качват се и минават", сподели местен жител пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Хората в Елхово се опитват да намерят обяснение как се стигна до смъртта на младия граничен полицай и кой носи отговорност. По думите на местните негласно се знаело, че на полицаите им е забранено да стрелят по мигрантите.  

Погребението на сержант Бъчваров ще е утре в гробищния парк на Елхово. Утре е обявен и за ден на траур в града.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година.

Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“  към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР, съобщиха от ведомството.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Иво

преди 1 година

Стига с това СЕРЖАНТ, в МВР няма такава длъжност от 15 години!

24

Гъдьо

преди 1 година

ЕDКрайно време е МВР да бъде оглавено от РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ, който е наясно с проблемите в системата!!! А не такива политически мижит_ рки, които хабер си нямат от МВР и си чешат по телевизиите езиците....Баста !! Демерджиев,Рашков, В.Радев,М.Маринов, гр.Терзиев...вие стеП О З О Р!!Мир на праха на 30- годишния полицай,загинал при изпълнение на дълга си!! Съболезнования на родителите на единственото им чедо,загинало в разцвета,още не изпитало истинските радости и щастливи мигове в живота!! Поклон

23

баба мара

преди 1 година

всичко е по сценарии на турските служби те мислят с години напред и веднага гихванаха защото са техни хора а дали ще ги предадат на българия е отделен въпроссега ще почне голямото изнудване

fallback