Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Повече от 700 жители на Червен бряг са подали заявления за помощ след опустошителната градушка на 1 юли. Огледите на щетите продължават. Първоначално те бяха оценени на близо 1 милион лева. Посетени са 198 пострадали.

Oще по темата

"Продължават да идват сигнали за поражения от пострадали граждани на град Червен бряг и селата около Червен бряг. Към момента са установени поражения на сградния фонд в обществени сгради. Това са училища, детски градини, социални услуги, спортни бази и общински имоти - говорим за общински жилища и заведения за обществено хранене", съобщи областният управител Марио Тодоров пред БНР.

Продължава и проверката по линия на фонд "Земеделие" за нанесени щети върху земеделските култури.

Хората имат още около седмица да си остойностят нанесените щети. Данните ще бъдат изпратени към  Комисията за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

от бедствието

преди 2 години

До До 6- Абсолютно сте прав ,хора с добри приходи и натруфени къщи не застраховали имотите си без помощи .Достатъчно възрастни и самотно живеещи хора са пострадали ,за тях да съгласен съм за отпускане на помощи .

7

До 6

преди 2 години

"Крайно време е Бай *** да се научи да се застрахова! Стига с тези помощи! Помощи на неграмотни и неуки хора НЕ желая да плащам!" - Те неграмотните и неуките и без твоето желание си получават помощи предоволно. Не смесвай бедните Бай ***, особено тези, които карат на минимална пенсия или заплата, с неграмотните и неуките, дето живеят от помощи и кражби и по цял ден друсат кючеци.

6

Канибал

преди 2 години

Значи Борисов и за градушките е виновен.Аман от простотии.

fallback