Обстановката в Червен бряг остава тежка след бурята. Бедствие, което не са виждали - така местните описаха градушката, която в следобедните часове заля града.
 
Стотици дървета са паднали, а част от пътната мрежа е била временно прекъсната. На места не е имало и ток.
 
Кризисният щаб проведе заседание, на което стана ясно, че в Общината няма да обявяват бедствено положение, но ще се търсят начини за обезщетяване на засегнатите граждани.
 
"Градушката беше като бомба", каза пред Bulgaria ON AIR жителка на града.
 
Няма имот, който да не е засегнат от бедствието. 
 
"Това са около 3000 къщи, 70 жилищни блока и 50 обществени сгради. Щетите са материални, нарушени са покривните покрития, има много изпочупени стъкла, а за коли да не говорим", коментира кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов.
 
Тази сутрин потърпевшите започнаха сами да разчистват счупените прозорци и керемиди от покривите на домовете си. А от сутринта пред общината има и пункт, където се приемат заявления за щети. За няколко часа стотици жители на града подадоха документи. 
 
"Покривът е в най-лошо състояние, ако може поне някаква помощ за него, другите неща ние ще си ги оправим", апелира друга жителка на Червен бряг.
 
Работят и дежурни телефони за информация и съдействие на гражданите, а аварийни групи обикалят улиците за оказване на помощ по отстраняването на щетите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase