fallback
Повишават се средните лихвени проценти и процента на самоучастие при жилищни кредити. Тези реакции на банковата система са нормални в сегашната ситуация. По-важното е банките да не спрат да кредитират, заяви Георги Заманов, член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria
 
"Ниските лихви се връщат към нормализиране и при останалите видове заеми, като се наблюдава увеличение с между 0.25% и 0.5%". 
 
Заманов обясни, че за Алианц Банк България процентът на самоучастие при финансиране покупката на жилище е увеличен с 5%.
 
Гостът уточни, че за досегашните клиенти на банките няма да има промяна в условията по договорите. 
 
"Заради свръхликвидността лихвите по депозитите може да очакваме да се запазят на досегашните нива в рамките на 6 до 12 месеца, но с времето и при тях може да се види покачване". 
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Хлебар

преди 4 години

До БРОКЕРГлад ще има, но за ХЛЯБ, а не за ЮТОНГ!

28

Мен

преди 4 години

До БРОКЕРБрокерче, усещаш глада. При 95% със собствено жилище от населението глад за апартаменти няма как да има. Ще има глад за работа, продажби поради спешна нужда от пари, продажби от ЧСИ, продажби от инвеститори на зор. А ненужните от пазара ще изпаднат първи. Познай кои са. Говоря за едни хода дето искат 3% защото са ме завели на оглед.

27

БРОКЕР

преди 4 години

Спад в имотите ще има естествено!Да му мислят всички онези, които са се набълбукали с дървени пости.Първи надолу по пързалката са панелките, ще ги последват онези по ливадите и накрая са ваканционните тояги.Който е инвестирал разумно, в ново строителство, на стратегическо място, с изградена инфраструктура, ще получи повече. Защо повече?Защото всяка една криза обезценява хартийките - пари,а се печатат и още. А жилища не се строят в момента.Винаги е имало и ще има глад на пазара,за добри имоти

fallback