Снимка: БНТ
fallback

 Видин може да остане без медицински специалисти от септември месец. С това заплашват работещите в местната болница и вече са уведомили ръководството на лечебното заведение. Причините са непосилните, според тях, условия за работа.

Недоволни са повече от 100 медицински специалисти, които заявяват, че заплащането за труда им е унизително. Протестите им стартираха още през март и дори за седмица спряха работа за по час на ден, но явно още няма решение на техните искания.

Oще по темата

"Понеже никой не ни чу и никой не направи нищо, за да промени ситуацията, в която е изпаднала нашата болница, решихме да подадем уведомление за колективно напускане.", заяви акушерката Владислава Славова пред БНТ.

Недоволните не приемат и предложението на здравния министър за преструктуриране на болниците в региона.

 "За министър Ананиев тук не стоят човешки животи, а цифри и коефициенти и отчети и решението като преструктуриране е само да се махнат част от проблемите.", обясни Ангелина Тодорова, която работи в клиничната лаборатория на болницата.

Според д-р Жанноел Иванов от нервно отделение, трябва да има някакви актуализации на отделенията и на лечебния процес, защото нуждите на хората се променят, но в никакъв случай това не трябва да означава затваряне и унищожаване на дейности.

Катина Иванова, председател на Съюза на диабетиците във Видин държи в най-кратки срокове да се разрешат исканията на медиците, да бъдат удовлетворени и желанията на медицински сестри и лекари, а не да се мисли за обединяване, за затваряне на лечебното заведение.

"Има отделения, които и сега не работят добре заради липсата на специалисти или защото не са финансово рентабилни", коментира директорът на болницата Цветан Василев. Според пациенти и медицински специалисти, ако се стигне до закриване на отделения, регионът, който е с най-застаряващо население в страната, ще бъде лишен от качествени медицински грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

До 33

преди 4 години

Език се учи за 1 година постоянно занимаване, говорим за добро ниво, не нивото необходимо за общ работник. Т. Е. Една година без доходи а си ангажиран постоянно, но на втората година работа ще спечелиш да си платиш дълговете и да се издържаш, през тези 2 години които ще са повече отколкото ако си на ниска заплата 2 години.Както виждаш език не е никаква пречка особено когато е икономически оправдано. Времето което учиш език ти се заплаща по добре от някои работни заплати.

33

З

преди 4 години

Да ходят при Гайдарски.Нали е комунист.... Да работи безплатно за народа, бе...!

32

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 33----------------------------------Ще отворят частни кабинети и ще ви покъсат от плащане.

fallback