Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Медицински сестри се събраха пред столичната болница Аджибадем Сити Клиник Токуда, за да поискат по-високо заплащане и по-добри условия на труд.

Както при вчерашния протест в Стара Загора и днес се заговори за натиск, оказван на мединските сестри от страна на директори на частни и държавни болници заради участието им в подобни прояви на недоволство, съобщава Дарик.
Още по темата


Подкрепа за медиците изрази отново и омбудсманът Мая Манолова, която призова здравния министър Кирил Ананиев вместо да изпраща отворени писма до нея, да попита болничните директори защо отказват натиск върху протестиращите медицински сестри.

Думите й са по повод позицията на здравния министър, че с подкрепата си за протеста, омбудсманът създава хаос и напрежение в системата.

"Няма да ви оставя на мира, господин Ананиев, може да сте сигурен в това", категорична е Манолова.

Недоволните медицински сестри са единодушни, че, ако не бъдат чути, ще последват ефективни стачни действия в цялата страна.

Коментари Напиши коментар

8

Трябва ли подкрепа?

преди 1 седмица

До Няма ли: Ако медицинските сестри са можели да си решат проблемите на масата на преговорите, сигурно щяха да го направят. Но диалога нещо не върви. Трябва ли да им се окаже подкрепа? Сигурно трябва, без медицински сестри не може да функционира никоя болница.
И като е така, трябва ли да хвърлиш малко кал (а и други преди теб) по Манолова, затова че е отишла да ги подкрепи? Сигурно трябва, защото вече има такава опорна точка за гербаржийските т'ролове.

7

Българин 1

преди 1 седмица

Щом и майчето е там работата е ясна!!!

6

Анонимен

преди 1 седмица

в много държави търсят български медсестри, е, има и условия на които трябва да отговарят - език, трябва да се работи, кафе, пазар и приказки през работно време НЕ! ако някоя от протестиращите отговаря на изискванията, няма да я спираме. ама така като ги гледам..........