Снимка: Архив, Булфото
fallback

30% е повишена събираемостта от глоби, отчете началникът на "Пътна полиция" комисар Росен Рапчев по време на заседание в МВР за пътната безопасност. Това е заради възможността на служителите да връчват санкциите на място, когато спират колите за проверки.

Oще по темата

През 2018 г. са наложени 1 381 785 глоби, което е с 330 000 повече отколкото през 2017 г.

564 427 са нарушенията за скорост през 2018 г., което е с 178 343 повече от тези през 2017 г.

Най-много пътни инциденти е имало през лятото - юни, юли, август и септември. Основните причини са нарушения на водачите - неправилни маневри, несъобразена скорост и отнемане на предимство.

6690 тежки катастрофи с 609 убити и 8473 ранени. Това е черната статистика за 2018 г., но данните не са окончателни, пише "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

шепот

преди 5 години

Спазвам правилата,но има непредизве-стени нарушения.Преострояването севладее от много малко хора.Тук е нужноусещане, да се пази колата която гоизвършва.Често и самата маркировкае с малка дължина.Това аптечка ,пожарогасител- да бе как ли не.

17

Иво

преди 5 години

Искам органите на реда да са с технически дипломи, бакалавър по приложна психология и магистратура по безопасност на движението и тогава да ме глобяват и да ми обясняват, кое по колата ми е неизправно и как да го оправя.И им купете нови коли, че няма как да ме убедят, че колата ми не е ок, щото имала драскотина на вратата, при положение, че ме спират с тая грешка на автомобилостроенето Опел, която като екстра се продава с лопатка и метла, че да си смитат ръждата, дето солят по улиците.

16

математик

преди 5 години

Удвоиха глобите, вдигнаха събираемостта с 30%....

fallback