Снимка: архив, БулФото

КАТ извади нови камери срещу нарушителите на пътя. Те снимат в движение по няколко нарушения наведнъж, а шофьорите си получават честитките дори и без да ги спрат за проверка, предаде bTV.

Камерите, с които Пътната полиция разполага, са общо над 220. Новите са 23 и освен превишена скорост, засичат крадени коли и шофьори без застраховка "Гражданска отговорност".

Новите камери са монтирани върху покривите на полицейските коли. Снимат по всяко време – и когато патрулката е паркирана, и когато е в движение.

"Системата притежава различни функции, които са засичане на противозаконно отнети МПС-та на територията на страната, също така засича и скорост и автомобили без сключена "Гражданска отговорност", обясни Атанас Шиников от "Пътна полиция" – Пазарджик.

Устройствата работят и на дневен, и на нощен режим. В реално време от полицейската кола се проверяват всички коли на пътя, включително и паркираните.

Шофьорите дори не разбират, че са глобени за липса на застраховка. Автомобилът не се спира на място от служителите, които са в наряд. В по-късен период се издава електронен фиш, който собственикът на автомобила получава на посочения адрес.

"Честитките" пристигат след около месец, а глобите са по 250 лева.

 

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

звучи все едно батман ще патрулира по улиците.

20

До 19

преди 1 година

"за вбъдище"?

Уаууу!

19

До Мхм

преди 1 година

Когато във Варна, на входовете/изходите на града сложиха камери интегрирани в подобна система, хванаха над 200 крадени автомобила само за седмица.