fallback



След разораните дюни край Созопол, багери се появиха и в защитената местност "Алепу" - на самия бряг на морето, до така наречия "Шофьорски плаж".
Oще по темата


На площ от 20 декара се предвижда изграждането на два курортни комплекса. Теренът е частен и въпреки, че мястото попада в две зони от НАТУРА 2000, има одобрен доклад за въздействие върху околната среда, съобщава Bulgaria ON AIR.

От фирмата инвеститор обясниха, че на този етап се извършва само укрепване на свлачището. Проектът беше временно спрян през лятото на 2017 година. След жалба на Асоциацията на парковете, Министерството на околната среда отмени положителното решение, по оценка за съвместимостта на инвестиционното намерение, издадено от местната екоинспекция.

Четири месеца по-късно обаче, от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас са одобрили преработен доклад и така е дадена зелена светлина на строителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 31Да бе баце, още малко бетонче тук там по морето, къф е проблема? То и без това не остана природа, заливай и да приключваме, пияните английски туристи искат ефтин алкохол и български ***, не им дреме за дюните.

32

Гларус

преди 5 години

Спор няма , че там може да се строи. Но съм сигурен , че плажа ще стане частен , само за гости на хотелите,, и тук държавата няма да се намеси. Това вече ще е незаконно.

31

Анонимен

преди 5 години

Да унищожим икономиката си и да изгоним всички инвеститори, цел 1 на екофанатиците. Продължавайте да пригласяте на тези антибългари и алчни социопати, сметката я плащате вие. Това е че един терен се намира в Натура 2000 не значи, че върху него не може да строи и да се развива туризъм, това го казаха от Брюксел много отдавна, но разбира се ПП Зелените или ЕТ Тома Белев - зелен октопод, продължават да рекетират абсолютно безнаказано.

fallback