Снимка: Булфото, архив
fallback

След Войводиново и Трон се вдигна на бунт срещу ромско гето.

Стотици жители на града поискаха в подписка премахването на незаконните постройки на края на града. Във фургони и заслони там са се настанили роми, но колко точно са те никой не може да каже.

Oще по темата

Според троянци става дума за поне 60 души, а от местната управа твърдят, че ставало дума за трима братя със семейства им, които били най-много 38 души.

Местните твърдят, че незаконният квартал се разширява, а обитателите му стават все по-дръзки и нагли.

"40 години страдание на целия квартал. Протести, сигнали и безвластие, към които държавата не смее да вземе отношение", коментира Николай Тодоров, представляващ протестиращите от Троян.

Около 50-60 човека пребивават тук. В постройките живеят и хора, и животни, допълни той пред Нова тв.

Според него това е някакъв тип неолитно селище, а обитателите му тормозят съседите си.

Вадят се боклуците от контейнерите, горят се кабели, чалга звучи непрекъснато, оплакват се троянци.

Главният експерт в общината Румен Варчев призна, че има проблем с незаконните постройки, обитавани от ромите.

В същото време той обясни, че общината търси най-хуманното решение на въпроса.

"На Балабанския завой са извършвани проверки най-малко четири пъти в годината. Никога не са установявани лица, които да не са адресно регистрирани и да ги няма на адреса", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

бг

преди 5 години

от 40г това не е вярно при соца построики бяха забранени от властите и постояно се правиха проверки днешно време държавата няма пари да плаща за проверки. това е истината и още как може да се допусне без адрес и регистрация как тези роми се издавали лични карти това е всичко невъзможно през този век или корупция или е лъжа

19

Мунчо

преди 5 години

Балабанския завой са извършвани проверки най-малко четири пъти в годината. Никога не са установявани лица, които да не са адресно регистрирани и да ги няма на адреса", заяви той.Как така? Аз, като си смених жилището, в РПУ ми поискаха нотариален акт или договор за наем- иначе нямало да ми издадат лична карта с новия адрес....тези, с незаконните постройки как ги регистрира нашето мило МВР???

18

Исти

преди 5 години

Предлагам на ГЕРБ да въведе военно положение и всички престъпници, в това число неплатилите данък червени олигарси и незаконно настанените ромски фамилии да бъдат пратени на 10 годишен принудителен труд в полза на обществото.

fallback