Снимка: архив, БулФото

Военнослужещият от 68-ма бригада Специални сили, който беше бит от роми във Войводиново, ще бъде опериран утре.

Военният министър Красимир Каракачанов, който днес е в селото, вече го е посетил в болницата, където е настанен. Пострадалият е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите.

Още по темата

"Нападателите са го удряли предимно в главата", каза Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Министърът добави, че състоянието на военнослужещия, който е със средна телесна повреда, е добро и може би ще бъде изписан след няколко дни. Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението.

По думите му ромите в България са станали "изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа".

Каракачанов посочи, че преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече.

Министърът е във Войводиново, за да обсъди с кмета и с областния директор на МВР какви мерки ще вземат във връзка с конкретния случай. С Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

Според министъра трябва да се направи цялостна програма за решаване на ромския въпрос.

"Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона", каза още Каракачанов, според когото мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.

Коментари Напиши коментар

58

реалист

преди 5 месеца

Говорих с млад 24 годишен ром който работи в Германия като строител.Там системата е такава,че има стимул да работи през лятото ,а зимата когато няма работа по социални програми да учи език и професия.И той е доволен и учи и работи.Какво пречи и тук да е така?

57

Анонимен

преди 5 месеца

Какви програми? За нас да не би да има програми.Народа го е казал"който не работи няма да яде" и спазване на законите без компромиси.

56

информация

преди 5 месеца

Каракачанов обещал, че ще дарява 1/3 от месечния си доход от заплати, акции, наеми и пр. на предложената от него "програма за ромите". И понеже той си държи на обещанията се оказва, че не може да изпълни това обещание, защото вече се е гръмнал на площада, както беше обещал.