Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Снощи представители на майките на деца с увреждания бяха на спешна среща с Бойко Борисов. Поводът им беше отвореното писмо, което те изпратиха до премиера. В него майките заявяват, че Законът за личната помощ е осакатен и се опасяват, че на практика хората с увреждания може да останат без личен асистент.

Oще по темата

Преди това техни представители се срещнаха със социалния министър Бисер Петков, веднага след което бяха поканени при премиера.

Според майките нито лев от отпуснатите допълнителни 150 милиона лева за хората с увреждания не е предвиден за личната помощ. А след срещата стана ясно, че текстовете в закона ще бъдат преразгледани и ще бъдат гласувани от парламента отново в петък.

Димитрина Русева, която е част от инициативата "Системата ни убива", увери в студиото на "България сутрин", че майките вече са по-спокойни, но ще останат в готовност за протести, докато законите не станат факт.

"Точно на тази среща на премиера му изяснихме ситуацията и къде отиват тези 150 милиона. Не знам доколко той беше подведен, доколко беше информиран, но така или иначе стана ясно къде са тези 150 милиона, как наистина системата има нужда от реформиране, защото колкото и пари да се налеят, когато те не отиват до хората, които имат нужда от тях, те са безсмислени", посочи Русева пред Bulgaria ON AIR.

Жената беше категорична, че ако не бяха реагирали, промяна нямаше да има и допълни още, че си е дала сметка, че ако майките на деца с увреждания не бяха упражнили натиск, то никой нямало да ги забележи.

Въпреки това Димитрина Русева каза, че се е убедила, че сред тях има майки, които не работят за общата им кауза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

смяяяях

преди 5 години

"Ама големи съвпадения, значи.Ей, това да спечелиш от тотото е с по голяма вероятност от това да задържат българи с яхта пълна с 11 тона хашиш, идваща от Мароко.точно по време на търговски преговори.И Борисов днес се изтрелва като бит ****ераст спешно на двудневно посещение познайте къде?.Познахте МАРОКО!",цитат от Афера

52

цитират вицето До53

преди 5 години

Просто констатирам: Симеонов нарече закона НЕДОНОСЧЕ, "майките" днес откриха че, е ОСАКАТЕН.Симеонов каза че, този закон ТЕПЪРВА ще създава проблеми и ... той ВЕЧЕ ги създава!Той каза че законът е писан "на коляно под натиск". Излиза че, е бил прав! Получиха каквото искаха!Може би вместо да крещят, трябваше тихо да се помолят Господ да им даде малко мърдост и разум. Не всеки който приказва хубаво ти мисли доброто! Справка: Притчата за врабчето през зимата.

51

Анонимен

преди 5 години

До цитират вицетоАз на Симеонов не вярвам нито дума!Изобщо не разбирам дори какво прави между патриотите,след като той само вреди на населението и работи единствено в полза на олигарсите?

fallback