Снимка: Facebok
fallback

Топ криминалисти от София работят по разкриване на жестокото убийство на русенската журналистка Виктория Маринова. Все още няма задържан за престъплението.

Към момента се проверява целия криминален контингент, за който има сведения, че е склонен да извършва подобен тип престъпления.

Продължава и работата по установяване на лица, които биха могли да се явят като свидетели в хода на разследването.

Oще по темата

Към момента се проверява видеонаблюдението в целия град. Разследващите работят по всички версии. Една от тях е, че телевизионната водеща Виктория Маринова е била убита заради пилотния епизод на предаването "Детектор", в което журналистката говори за корупция и злоупотреба с евросредства.

Към този момент криминалистите не изключват напълно вероятността жестокото престъпление да е извършено заради работата на Маринова, но на по-късен етап е възможно тази версия да отпадне, заявяват разследващите.

Припомняме, че тялото на 30-годишната Виктория Маринова беше намерено в събота , а мястото, където журналистката е била пребита, изнасилена и задушена, се ползва основно за бягане и разходки. Досега там не са извършвани подобни жестоки престъпления.

На цялата зона се правят огледи, а предстои да бъдат поставени и камери за видеонаблюдение навсякъде.

Полицията и местните власти призовават хората, които имат информация, да помогнат за изясняване на случая в хода на разследването.

Довечера от 18:30 ч. ще има бдение за Виктория на площад "Света Неделя“ в София и пред Паметника на свободата в Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

До 91

преди 5 години

Не, открит е. Имаше интервю с него преди 10 г. Беше станал един кротък, възрастен човек, живеещ на село. Вече може и да не е жив. По времето на соца, като студентка във ВИАС, отивайки на плуване на Академик, отивайки по алея Яворов към спирка на Цариградско шосе, в гръб ме нападна някакъв ненормалник, в 7.15 ч. сутринта. Изскочи от гората покрай шосето, нападна ме в гръб, хвана ме за врата задушавайки ме и започна да ме влачи към храстите. Не видях кой е. Изведнъж ме пусна и хукна да бяга..

84

Анонимен

преди 5 години

Ненормалници е имало и преди.През 70-те години на миналият век е имало сериен убиец и изнасилвач Жоро Павето.И в крайна сметка май не е бил открит никога!

83

Разни твърдения

преди 5 години

В едни сайтове пише едно, в други друго.В един сайт пише, че щяла да разследва катастрофата при Своге, в друг - че трябвало да пътува за Хитрино с ТВ екип, в трети - любовен триъгълник, ревност и т.н.В крайна сметка всички, както и колегите й твърдят, че тя не е била разследващ журналист и никога не се е занимавала с това.Тя е била само административен директор и водеща на предаване.Вървят всякакви фалшиви слухове и догадки и изкривяват истината, която още не е установена.

fallback