Снимка: Facebook

Три са основните версии, по които прокуратурата и полицията в Русе работят по убийството на 30-годишната журналистка и административна директорка на местната телевизия ТВН Виктория Маринова.

Криминалисти проверяват дали бившата моделка е станала жертва на изнасилвач, който освен, че се гаврил с нея и я ограбил.

Ще се нищи и версията, че тя е била нападната от човек, засегнат от работата й като журналист.

Още по темата

Не е изключено и убийството да е извършено по мотиви, свързани с личния й живот.

"Работи се по всички версии", заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, който обяви, че на мястото на убийството е открита и ДНК на извършителя.

Към момента задържани няма, разпитват се хора от криминалния контингент, както и лица от психиатричната клиника, която е близо до мястото, където Виктория е насилена и убита.

Припомняме ви, че трупът на бившата моделка бил открит в събота малко след 14:15 часа, като сигналът за зловещата находка подал гражданин, който се разхождал по крайбрежната алея на Дунав.

"Извършен е оглед, на който са установени петна от кръв, безжични слушалки и черен ластик за коса. В близост до тях се намери спортна розова обувка "Пума" и на около 5-6 метра от обувката, в обрасла от растителност зона, бе открит трупът", каза вчера зам.-директорът на ОД на МВР-Русе комисар Илиян Енчев.

От жертвата липсвали мобилният й телефон, ключовете за автомобила й, очилата й и документите й за самоличност. Дрехите на Виктория пък били разсъблечени.

Малко по-късно била открита колата на жената, която тя оставила, за да направи редовния си джогинг на алеята.

Полицаите установили маршрута на журналистката от сутринта до часа, в който е получен сигнала за смъртта й.

Назначена е експертиза, която да установи последните контакти на Виктория по телефона и чрез компютъра й. По първоначални данни смъртта на тв водещата е настъпила от удари по главата и удушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase