Снимка: Facebok

Топ криминалисти от София работят по разкриване на жестокото убийство на русенската журналистка Виктория Маринова. Все още няма задържан за престъплението.

Към момента се проверява целия криминален контингент, за който има сведения, че е склонен да извършва подобен тип престъпления.

Продължава и работата по установяване на лица, които биха могли да се явят като свидетели в хода на разследването.

Още по темата

Към момента се проверява видеонаблюдението в целия град. Разследващите работят по всички версии. Една от тях е, че телевизионната водеща Виктория Маринова е била убита заради пилотния епизод на предаването "Детектор", в което журналистката говори за корупция и злоупотреба с евросредства.

Към този момент криминалистите не изключват напълно вероятността жестокото престъпление да е извършено заради работата на Маринова, но на по-късен етап е възможно тази версия да отпадне, заявяват разследващите.

Припомняме, че тялото на 30-годишната Виктория Маринова беше намерено в събота , а мястото, където журналистката е била пребита, изнасилена и задушена, се ползва основно за бягане и разходки. Досега там не са извършвани подобни жестоки престъпления.

На цялата зона се правят огледи, а предстои да бъдат поставени и камери за видеонаблюдение навсякъде.

Полицията и местните власти призовават хората, които имат информация, да помогнат за изясняване на случая в хода на разследването.

Довечера от 18:30 ч. ще има бдение за Виктория на площад "Света Неделя“ в София и пред Паметника на свободата в Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase