Снимка: septemvri.org
fallback

3-членен състав на Окръжния съд в Пазарджик отмени мярката за неотклонение "домашен арест" на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков и я замени с гаранция от 8000 лева, съобщи "24 часа".

Oще по темата

Влайков е обвинен, че не е положил достатъчен контрол над личното си оръжие, то е попаднало в друго лице, вследствие на което е причинена смъртта на ресторантьора Наско Тонкев. Престъпление, което се наказва със затвор от 3 до 10 години.

В хода на делото стана ясно, че Общинската избирателна комисия в Септември е започнала процедура по прекратяване на мандата и отстраняването на Влайков като общински съветник - заради 3 поредни отсъствия от сесии.

Според адвоката му Елвира Панкова, започналата процедура е несъобразна, защото на последната извънредна сесия на Общинския съвет в Септември Влайков не се е явил, заради призоваването му от районния съд в Пазарджик, който разглежда искане за промяна на мярката му за неотклонение.

Определението на окръжния съд в Пазарджик за освобождаването на Влайков под гаранция е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

до 23

преди 6 години

Защо само съда, ако няма полиция , ще бъде същото . Мисля , че 2/3 от полицията в България е абсолютно безполезна.Освен претенции за по високи заплати.

20

Анонимен

преди 6 години

трябва да се остреля... нали има някакви там граджански движения? В гърдите, контрола между очите и да облекчи България с отсъствието си!

19

azbeaz

преди 6 години

Аз не знам защо в България още съществува съда като институция! Няма смисъл от него! Само гълта огромни средства а резултати няма!!! Чувствам се несигурен тук. В цялата държава цари беззаконие, чувство за безнаказаност и дори на всяко дете е известно че с пари излизаш каквото и да си сторил!

fallback