Снимка: septemvri.org

Шефът на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственикът на пистолета, с който 6-годишно дете неволно простреля собственик на заведение в село Виноградец, е бил освободен от редиците на ГЕРБ през 2012 г.

Освобождаването му станало факт, след като при скандал на пътя с шофьор на друг автомобил, Влайков намушкал с нож 5 пъти другия водач.

Още по темата

Инцидентът станал на пътя между селата Бошуля и Карабунар, докато Лазар Влайков пътувал с BMW-то си към Виноградец, където живее.

Автомобилът му се разминава с "Пежо"-то на Тодор Стоянов от Пазарджик. И двамата карат на дълги светлини и се заслепяват. Секунди след разминаването шофьорите спират и помежду им избухва скандал, припомня "24 часа".

Според твърдения на общинския съветник пред полицията тогава още със слизането от автомобила Стоянов стискал в ръка някакъв прът и ударил по колата му, след което посегнал и към Влайков. В този момент Лазар Влайков извадил нож и започнал да мушка противника си. По-късно медиците установили 5 пробождания по тялото -  в гърдите, по гърба и краката. Получил е и вътрешен кръвоизлив, но след операция е стабилизиран.

Тогава е задържан общинският съветник Лазар Влайков, който твърдял пред разследващите, че е невинен и е действал при неизбежна самоотбрана. От прокуратурата не са поискали удължаване на срока на задържане на Влайков и той е освободен от ареста – 24 часа след инцидента.

Още на следващия ден обаче от централата на ГЕРБ изключиха Влайков от редиците си, а прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител.

През октомври 2014 г. действащият председател на Общинския съвет в Септември Антон Влахов изненадващо подава оставка. Незабавно е сформирана петчленна комисия за избор на нов председател. Лазар Влайков е избран с 13 гласа, срещу 6 за неговия конкурент Стоил Стоилов от коалиция ОДС /Обединени демократични сили/. Това е втори мандат за Влайков.

Припомняме ви, че именно Лазар Влайков е чичо на 6-годишното дете, което неволно простреля и уби собственик на заведение в село Винеградец, където късно снощи компания празнувала рождения ден на момченцето.

След употреба на алкохол, Влайков извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите. Така пистолетът стигнал до детето, което произвело неволен изстрел, с който убил собственикът на заведението.

Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в Пазарджик, а с детето работят психолог и инспектор от "Детска педагогическа стая".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase