Снимка: bgonair.bg

Близки и приятели на арестувания по обвинение в наркоразпространение Димитър Тонкев от Виноградец излизат на протест срещу несправедливото му задържане.

Още по темата

Демонстрацията ще се проведе пред Съдебната палата в Пазарджик. Организаторите са съставили подписка в подкрепа на обвиняемия, в която са се разписали над 300 души от Виноградец и близките селища.

Димитър Тонкев е син на нелепо убития на 31 август ресторантьор Наско Тонкев, който бе прострелян в заведението си с личния пистолет "Глок" на Лазар Влайков, вече бивш председател на Общинския съвет в Септември.

"Не е справедливо Димитър да бъде третиран като престъпник и убиец. Искаме той да излезе на свобода", каза пред Bulgaria ON AIR негова близка.

Утре предстои Апелативният съд в Пловдив да реши за мярката на Тонкев.

Още от самото му арестуване на 15 септември има съмнения, че обвиненията срещу него са неправомерни. А напрежението се покачи, когато състав на Окръжния съд му определи постоянна мярка "задържане под стража".

Часове преди заседанието се разбра, че му се търси отговорност за минимални количества наркотици – 2,55 г марихуана и 0,56 г амфетамин на стойност 10-20 лева. А малко по-късно стана ясно, че те дори не са намерени у него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase